[wrap up] Platform Design februari en maart 2017

[wrap up] Platform Design februari en maart 2017
 • Design
 • 31 mrt 2017 @ 17:27
 • 5178 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
 • Visual idProductPackagingDigital designInterview

Elke maand – en soms één keer per twee maanden ;-) - biedt de designredactie een wrap up van het nieuws, de achtergrondverhalen, blogs, en andere bijdragen op MarketingTribune’s online platform over Design. Deze keer onder meer een mooi interview met Mark van Itserson van Heineken en een rondvraag onder designers over de logo’s van politieke partijen - mooi aanzetje naar de gemeenteraadsverkiezingen begin 2018, een nadere kennismaking met de creatieven achter onze covers in samenwerking met de ADCN en natuurlijk de uitslagen van de NL Packaging Awards.

INTERVIEWS

Heineken's Mark van Iterson tapt uit groen vaatje

Veel en mooi nieuws van het Heineken-front, niet alleen op het enjoy responsibly-vlak, maar ook op het gebied van duurzaamheid. ‘Heineken moet het groenste biertje ter wereld worden, en dan doel ik niet op het flesje’, vertelt global design director Mark van Iterson bescheiden. Bescheiden? Ja, want het merk is al een aardig eind op weg.

Lees hier het hele interview.

Marketeers politieke partijen opgelet! Zo kun je ook je partijprogramma presenteren

Q42 is volgens sommigen een technisch innovatief internetbureau, maar volgens anderen, waaronder het team van Q42 zelf, een groep nerds, die ‘heel erg van goed programmeren houdt’. Hack the Planet, onderdeel van Q42, heeft voor de Partij voor de Dieren het partijprogramma eens in een ander jasje gestoken, namelijk dat van een prachtige, digitale interactieve ‘plaat’, zoals ze het zelf noemen. Daarvoor werd dezelfde - door het bureau zelf ontwikkelde - techniek gebruikt als bij de 'Tuin der Lusten' van Jheronimus Bosch, bekroond met onder andere een SpinAward. MarketingTribune sprak met Tim van Deursen van Q42.

Lees hier het hele interview.

Yani: ‘Digitale ontwikkeling is zowel een straf als een cadeau’

Het beeld voor de cover van MarketingTribune 5 - met een coverstory over influencermarketing - werd ontworpen door Yani, commercialregisseur en fotograaf. Na 20 jaar Hazazah opereert hij nu freelance en onder eigen vlag: YaniPictures.com. ‘Ik vind het leuk om de storyboards voor mijn commercials zelf te tekenen op mijn iPad. Daaruit voortvloeiend maak ik nu ook dagelijks een “Volkskrant photo of today doodled”-beeld, te zien via Instagram en Facebook.’ MarketingTribune stelde hem - op zijn verjaardag! - een paar vragen.

Lees hier het hele interview.

RONDVRAAG

Armoe troef in politiek design

MarketingTribune vroeg zes experts op welke partij zij zouden stemmen qua logo en bij welk logo hun handen jeuken om het eens grondig te herzien. ‘Armoe troef’, verwoordt Roel Stavorinus de Nederlandse situatie en zijn collega’s zijn niet milder gestemd. Als er dan designtechnisch toch gekozen moet worden, wint de SP. Emiel Roemer for designpresident!

Lees hier het hele interview.

DESIGNPANEL

Hortus Botanic Guardians door Koeweiden Postma

Oordeel designers en marketeers

Nada door ProudDesign

Designers

Marketeers

Seepje door Flex/design

Designers

Marketeers

New Dutch Legacy Odins Gin van Istill door BrumDesign en winnaar van een NL Packaging Award in de categorie Dranken

Designers

STORECHECK DOOR STEVEN DE CLEEN VAN PROUDDESIGN

Dublin

BLOGS

Global design door Edwin Visser van SoGood

Onschuldig design door Edwin Visser van SoGood

Tabaksgigant waarschuwt andere merken voor designterreur door Steven de Cleen van ProudDesign

AWARDS

Alle winnaars van de NL Packaging Awards

ONTMOET DE MAKERS VAN DE COVERS VAN MARKETINGTRIBUNE

Stang

Studio Maria Walnut

Gino Bud Hoiting

Yani

John Filipe


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Meest gelezen

Laatste Nieuws


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken